«Слуга народу» вимагає у Шмигаля через вирубки лісів призначити нового главу Держлісагентства. Кандидати мають пройти співбесіду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» вимагає у Шмигаля через вирубки лісів призначити нового главу Держлісагентства. Кандидати мають пройти співбесіду

Народні депутати з фракції «Слуга народу» звернулися до премʼєр-міністра Дениса Шмигаля з вимогою призначити нового керівника Державного агентства лісових ресурсів у прозорий спосіб.

Відповідне звернення оприлюднив нардеп фракції Олександр Качура у Telegram.

Для цього у партії пропонують провести зустріч з можливими кандидатами на посаду.

«З огляду на ситуацію, що склалася з вирубкою лісів по всій території України і повенями, що були спровоковані, в тому числі злочинним підходом попереднього керівництва, — ми не можемо зробити помилку. Ми повинні призначити людину, яка зупинить всі ці схеми», — написав Качура.

Наприкінці червня теперішній очільник Держлісагенства Андрій Заблоцький в інтерв’ю на сайті відомства стверджував, що повені в Карпатах «спричинені природними факторами».

«В середньому кількість опадів в Івано-Франківській області склала близько 2,8 млрд кубометрів, а ліс максимально міг поглинути близько 200—250 млн кубометрів. Це лише 10% від всіх опадів […] Ліс — не дамба для запобігання паводкам та утримання такої кількості та сили води. Тому заяви, що причиною повеней є рубки — це маніпуляція та популізм […] В останні роки рубок відбувається значно менше. Але ця інформація не вигідна тим, хто систематично розповсюджує фейки про діяльність Держлісагентства. Наприклад, якщо порівняти з минулим роком, то обсяг заготівлі деревини зменшився на 17%. Це пов’язано з поступовим переходом від суцільних до поступових видів рубки», — коментував Заблоцький.

  • Кабінет міністрів призначив Андрія Заблоцького главою Держлісагенства наприкінці грудня 2019 року.
  • У липні в Івано-Франківській області поліція провела 14 обшуків на території кількох лісових господарств у справі про незаконну вирубку лісів.
  • Вирубка лісів — одна з причин, яка призвела до повеней на заході України. У червні в західних областях кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали дамби та попідтоплювали населені пункти.
  • Прокуратура Прикарпаття порушила кримінальну справу за фактами масового знищення рослинного світу.