Bihus.Іnfo: Партнером Коломойського стала компанія, яка «кинула» українську оборонку на $8 мільйонів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Bihus.Іnfo: Партнером Коломойського стала компанія, яка «кинула» українську оборонку на $8 мільйонів

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Фірма «Рокіт-М» Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та їхнього оточення хоче виготовляти снаряди спільно з американською компанією Gray Fox, яка у 2018—2019 роках зірвала поставку лінії для виробництва снарядів на державний оборонний завод. Також компанія не повернула завдаток у $8,3 мільйона.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Іnfo.

У березні 2018 року державний завод «Артем» уклав контракт на суму $16,6 мільйона з американською Gray Fox Logistics. У травні 2018-го «Артем» заплатив Gray Fox передоплату — $8,3 мільйона. Минув рік, але Gray Fox обладнання заводу так і не постачила. Термін контракту збіг наприкінці квітня 2019-го. У червні 2019 року СБУ відкрила кримінальне провадження і вже у жовтні затримала кількох чиновників, причетних до укладання цього контракту.

Розслідувачі повідомляють, що завдаток перерахували компанії Gray Fox International.

А вже в січні 2020 року споріднена американська компанія Gray Fox International створила дві спільні фірми з «групою Коломойського»: «Рокіт-М» і «Таргет-М».

Як з’ясували Bihus.Info, спільна фірма групи Коломойського і Gray Fox «Рокіт-М» хоче виробляти саме ті снаряди великого калібру, які вже мав би виробляти державний завод «Артем», але не може це робити, оскільки Gray Fox не постачила замовлене за контрактом обладнання.