Reuters: Масове виробництво вакцини від коронавірусу в США розпочнеться до кінця літа

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Фармацевтичні компанії у США, які підтримує американський уряд, планують розпочати масове виробництво вакцини від коронавірусу вже до кінця літа.

Про це з посиланням на чиновника Білого дому пише Reuters.

«Якщо ви хочете точну дату, коли буквально матеріали для вакцини будуть у масовому виробництві, то, ймовірно, це через чотири-шість тижнів, але ми будемо активно проводити його до кінця літа», — сказав він.

За його словами, адміністрація президента США активно допомагає та співпрацює з компаніями для покращення їхніх потужностей та придбання матеріалів. Уряд США вже виділив кілька грантів від кількох сотень мільйонів доларів до понад мільярда таким компаніям як Johnson & Johnson, Moderna Inc, AstraZeneca Plc та Novovax Inc.

  • Раніше повідомлялося, що тільки дві з 17 потенційних вакцин від коронавірусу пройшли випробування, а дієвий препарат зʼявиться не раніше 2021 року.
  • В кінці червня ВООЗ повідомляла, що на вакцину і препарати від коронавірусу знадобиться понад $30 мільярдів. Раніше про тестування вакцини на людях повідомили Китай, Японія та Індія.