У США продовжують гасити десантний корабель ВМС Bonhomme Richard. Постраждалих вже 57, а сам корабель дав осадку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На військово-морській базі в Сан-Дієго (штат Каліфорнія) третій день гасять пожежу на десантному кораблі USS Bonhomme Richard (LHD 6). Як повідомляє Військово-морське командування, кількість постраждалих зросла до 57 осіб (34 моряки та 23 цивільних), пʼятеро людей госпіталізовані.

Навколо корабля створили зону безпеки в 1,2 км. У гасінні пожежі беруть участь спецкораблі та вертольоти, але пожежа триває у багатьох відсіках корабля. Вогонь вже пошкодив надбудови на палубі (місток та щоглу).

Командувач 3-ї експедиційної ударної групи, до складу якої входить корабель, заявив, що через наповнення водою сталася осадка корабля. За його словами, на борту знаходиться понад 3 тисячі тонн палива, але воно на нижній палубі, куди вогонь ще не дістався.

Начальник пожежної охорони Сан-Дієго Колін Стовелл раніше говорив, що корабель, швидше за все, вигорить до ватерлінії.

  • Пожежа на USS Bonhomme Richard почалася 12 липня на нижній палубі Deep V у вантажному відсіку, де зберігається велика кількість майна і техніка морської піхоти. Причина спалаху поки невідомі. На кораблі у момент пожежі знаходилися від 180 до 200 моряків. Загальна чисельність команди — 1000 моряків.