Між Вірменією та Азербайджаном тривають запеклі бої на кордоні. Під час обстрілів загинув генерал

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Вірменія та Азербайджан уночі з 13 на 14 липня і протягом дня 14 липня продовжують вести активні бойові дії на північних кордонах. Обидві сторони повідомляють про загиблих під час обстрілів.

Про це пишуть Міноборони Вірменії та Азербайджану.

Бої тривають на межі Товузького району Азербайджану та Бердського району Вірменії, тоді як спірний регіон Нагірний Карабах розташований на південних кордонах обох країн.

Міноборони Вірменії повідомило, що вночі військові Азербайджану продовжували обстрілювати вірменські позиції, а також намагалися наступати за допомогою танку. Також там опублікували відео обстрілів позицій Азербайджану. Офіційно повідомляють про двох загиблих військових.

Водночас Міноборони Азербайджану звинувачує Вірменію у провокаціях. За даними відомства, протягом ночі та ранку їхні позиції обстріляли 74 рази. Унаслідок обстрілів загинули семеро військових, серед яких був генерал.

  • Нові бої в районі між Азербайджаном і Вірменією почалися вдень 12 липня. Азербайджан заявив, що підрозділи вірменських військових обстріляли з артилерії територію країни. Вірменська сторона говорила, що солдати противника спробували перетнути кордон.
  • 13 липня Збройні сили Азербайджану знищили вірменський опорний пункт. За офіційними даними, вірмени втратили вбитими двох військових, Азербайджан — чотирьох військовослужбовців вбитими і пʼятьох пораненими.
  • Вірменія й Азербайджан понад 30 років воюють за контроль над Нагірним Карабахом. Активна війна на етнічному підґрунті тривала з 1988 року до травня 1994 року, але військові зіткнення продовжились і після підписання мирного договору.