ДТП на Столичному шосе: підозрюваного відправили в СІЗО на два місяці. Він відмовився від адвоката

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
ДТП на Столичному шосе: підозрюваного відправили в СІЗО на два місяці. Він відмовився від адвоката

Національна поліція України

Шевченківський районний суд Києва заарештував на 60 діб без права внесення застави водія Антона Желепу, який спричинив смертельну ДТП на Столичному шосе.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Водію загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Як повідомляє «5 канал», на суді водій відмовився від послуг безкоштовного захисника, мотивуючи це тим, що «захисник йому не допоможе». Підсудний також відмовився захищати себе. Він повністю погоджується з обвинуваченням.

За повідомленням «24 каналу», прокурор Дарина Мілюкова уточнила, що Желепу позбавили водійського посвідчення в 2008 році. Вона додала, що чоловіка притягали до адміністративної відповідальності за статтею про пʼяне кермування 7 разів.

ДТП на Столичному шосе

Інцидент стався 12 липня на Старообухівській трасі, за 5 км від Києва. Нетверезий водій на Mercedes ML їхав у бік Києва й намагався обігнати червоний Mercedes Sprinter. Не розрахувавши дистанції, він зачепив мікроавтобус, після чого виїхав на зустрічну смугу і врізався у Hyundai Tucson. В ньому їхала сім’я з 5 людей — двоє дорослих та троє дітей. Унаслідок аварії загинули батько з матір’ю, дівчинка 8 років і 10-річний хлопчик. За життя 12-річного хлопчика продовжують боротися лікарі.

Через ДТП поліція порушила кримінальне провадження, винуватця затримали. Водій Mercedes — Антон Желепа — залишився живим. Алкотестер показав вміст алкоголю в крові на рівні 1,32 проміле. За даними ЗМІ, у 2007 році Желепа був засуджений до 4 років з іспитовим терміном у 2 роки за напад на правоохоронця.

У 2010 році Желепа влаштував ДТП, через яку загинула людина. Його засудили до 3 років і 6 місяців увʼязнення та позбавили права кермування на 3 роки.