Комбриг 35-ї бригади розповів подробиці вбивства медика: бойовики влаштували засідку і розстрілювали з трьох боків

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Військові розповіли деталі про те, як російські окупаційні війська влаштували засідку на українську групу військових, яка намагалася евакуювати тіло загиблого командира взводу. Бойовики розстрілювали евакуаційну групу з трьох боків.

Про це розповів командир 35-ї окремої бригади морської піхоти Микола Палас, повідомляє Укрінформ.

За його словами, бойовики дали згоду на «режим тиші», щоб українська сторона змогла забрати тіло загиблого військового.

«З 14:00 до 18:00 було підтвердження з тої сторони, що буде дотримання режиму тиші. Була складена група для евакуації безпосередньо загиблого командира взводу з двох представників СЦКК, групи розмінування, також групи супроводу, які були одягнені в білі каски, в білі жилети, також був бойовий медик. Не доходячи 15 метрів в районі загиблого була влаштована підла засідка», — розповів Палас.

За його інформацією, першим в групі йшов сержант розвідвзводу, який прийняв на себе вогневий удар та був поранений. Військові були змушені відійти назад та перегрупуватися. Військовий медик та один з розвідників намагалися надати допомогу пораненому сержанту, який відповзав назустріч групі.

Водночас російські найманці продовжили вести вогонь, внаслідок чого медик загинув на місці, а офіцер розвідки отримав контузію. Його вдалося евакуювати офіцерам інженерно-саперної групи.

Палас наголосив, що всі повідомлення і заяви окупантів про начебто дотримання ними тиші є брехливими і не відповідають дійсності.

Увечері 13 липня стало відомо, що тіло командира взводу, який загинув на мінному полі, забрали бойовики.

Наразі ведуться перемовини про подальшу евакуацію тіла загиблого бойового медика та пошуку пораненого сержанта розвідвзводу, який досі перебуває у тому ж районі, де загинув бойовий медик.

Посольство США в Україні засудило агресію російських окупаційних військ на Донбасі.

«Ми глибоко засмучені повідомленням про вчорашнє вбивство українського військового медика поблизу Зайцевого. Ми разом з народом України засуджуємо безперервну жорстоку агресію очолюваних Росією сил на Донбасі та віддаємо шану героїзму багатьох українців, які втратили життя і зазнали травм під час несення служби на захист своєї демократії», — наголосили у посольстві.

  • У зоні бойових дій на Донбасі російсько-окупаційні війська 13 липня обстріляли трьох військовослужбовців, які евакуйовували тіло загиблого українського військового. Унаслідок обстрілу загинув військовий медик. Також одного військовослужбовця було поранено, а ще один отримав бойову травму.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вбивство військового медика на Донбасі містить «ознаки воєнного злочину».