Прокуратура розпочала розслідування обстрілу на Донбасі, під час якого загинув військовий медик

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднане з умисним вбивством.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Прокурори встановили, що вчора, 13 липня, бойовики так званої «ДНР» незаконно обстріляли військовослужбовців, які мали маркування медичного персоналу і евакуювали тіло загиблого командира розвідувального взводу, який підірвався поблизу с. Зайцеве Бахмутського району.

Внаслідок обстрілу загинув сержант — старший бойовий медик, а заступник начальника штабу отримав травми середньої тяжкості. Прокурори вбачають в діях бойовиків ознаки віроломства, що заборонено статтею 37 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року.

  • На Донбасі в зоні бойових дій загинули двоє українських військових. Трагедії сталися біля населених пунктів Славне і Зайцеве (Донецька область).
  • 13 липня російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які евакуйовували тіло загиблого українського військового. Унаслідок обстрілу загинув військовий медик.
  • Також одного військовослужбовця було поранено, а ще один отримав бойову травму.
  • Наразі тіла загиблих перебувають на місці обстрілу. Тривають переговори з ОБСЄ щодо їхньої евакуації.