У США в білки виявили бубонну чуму

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США в білки виявили бубонну чуму

Geran de Klerk / Unsplash

Представники міністерства охорони здоровʼя повідомили, що у білки зі штату Колорадо позитивний результат тесту на бубонну чуму. Про це повідомляє The Hill.

За словами лікарів, білка — це перший випадок чуми в окрузі.

Округ рекомендує людям прибрати всі годівнички й укриття, які доступні для диких тварин навколо їхніх будинків. Людей також просять прибирати двори від сміття та уникати контакту з мертвими дикими тваринами й гризунами.

Люди можуть заразитися бубонною чумою також через укуси заражених бліх або при прямому контакті з кровʼю та тканинами заражених тварин. Кішки дуже чутливі до чуми і можуть померти, якщо їх вчасно не вилікують антибіотиками.

Чиновники округу Джефферсон у Колорадо також радять не дозволяти домашнім тваринам вільно бродити поза будинками, зазначивши, що вони можуть полювати на диких тварин й принести хворобу додому.

Нещодавно стало відомо, що в Китаї виявили бубонну чуму, а Монголія повідомила вже про третього хворого.

  • Бубонна чума — це бактеріальне захворювання, що передають блохи, які живуть на диких гризунах, як-от бабаки, а також після безпосереднього контакту з інфікованими тканинами хворих і повітряно-крапельним шляхом. Симптоми проявляються протягом 1—7 днів. Чума призводить до смерті у 30—60% випадків. Зараз, за умови своєчасної діагностики, ця хвороба успішно лікується антибіотиками.