Кораблі НАТО увійшли в Чорне море для проведення військових навчань

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Кораблі НАТО увійшли в Чорне море для проведення військових навчань

NATO / Website

Судна Другої постійної середземноморської групи НАТО (SNMG-2) під іспанським командуванням увійшли в Чорне море для двох регіональних навчань. Про це повідомляє Обʼєднане командування ВМС НАТО.

Навчання організовують український та болгарський флоти.

SNMG-2 складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контрадміралом з ВМС Іспанії. Цей візит в Чорне море є прикладом постійних регіональних зобовʼязань НАТО перед своїми союзниками і партнерами.

«У звʼязку з тим, що три держави-члени — Болгарія, Румунія і Туреччина — і два регіональні партнери — Україна і Грузія — межують з Чорним морем, присутність Постійної військово-морської групи в регіоні є звичайним явищем. Крім проведення патрулювання морської безпеки в міжнародних водах, ці навчання допоможуть поліпшити взаємодію між союзниками і регіональними партнерами», — пояснив іспанський контрадмірал.

Раніше повідомлялось, що група візьме участь у кількох навчаннях, зокрема, в багатонаціональних Sea Breeze — 2020, які проходять в Україні. Кораблі НАТО пробудуть в Чорному морі 21 день. Вони відпрацьовуватимуть нові доктрини та бойові тактики, а також взаємодію з українськими кораблями.

У жовтні 2019 року ця група вже відвідувала Одесу.