Дружина фігуранта справи про «плівки Єрмака» заявила, що гроші її чоловіку підкинула людина, якій СБУ пообіцяла «вирішити проблеми»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Дружина затриманого фігуранта справи про «плівки Єрмака» Дмитра Штанька повідомила, що гроші її чоловіку підкинула третя людина, яка була на зустрічі і зробила це у співпраці з Службою безпеки.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Бабелю».

«Знаю, що працівники СБУ зустрілися з цією третьою людиною і запропонували йому підкласти Дімі гроші. Натомість обіцяли вирішити його проблеми, тобто його шантажували. Чому Діма з ним спілкувався? Діма — юрист, якщо він допомагав йому, то робив це в правовому полі, зустріч була не про гроші», — пояснила вона.

За словами жінки, коли вона приїхала на місце затримання, то запитала, де цей третій чоловік, однак їй відповіли, що його вже «напевно, немає в країні».

«Ця справа повністю замовна і є провокацією. Є свідок, який може це довести, він зараз у небезпеці. У нього є підтвердження, що Дмитро Штанько ніякі гроші брати не збирався», — підкреслила вона.

  • 14 липня СБУ затримала в одному з ресторанів у центрі Києва одного з фігурантів справи про «плівки» із братом голови Офісу президента Денисом Єрмаком — Дмитра Штанька. За даними спецслужб, чоловіка затримали після отримання 100 тисяч доларів хабара начебто за допомогу із вирішенням питання з правоохоронними органами стосовно повернення вилученого майна. Його підозрюють у шахрайстві.
  • Водночас дружина Штанька вважає затримання чоловіка провокацією, а також розповіла, що голова ОП Андрій Єрмак намагався «зам’яти» справу та домовитися.
  • 29 березня депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця». На одному з відео брат голови ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче керувати компанією «Укрзалізниця». На іншому відео чоловік розповідає, що у нього є «хороша дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».
  • Фігуранти справи про плівки Дениса Єрмака — Дмитро Штанько і Сергій Шумський — звинуватили Андрія Єрмака в корупції та заявили, що він отримував гроші від людей, які сподівалися обійняти державні посади. Обидва Єрмаки звинувачення заперечують.
  • Розслідування щодо плівок почало НАБУ — туди звернулися Лерос, Штанько і Шумський. Також розслідування були в ДБР і СБУ. Пізніше з НАБУ матеріали передали до Нацполіції, а звідти — до СБУ.
  • Адвокати Лероса вимагають повернути справу «плівок Єрмака» до НАБУ.