Міністр Степанов: З вересня до шкіл не пускатимуть дітей і вчителів з температурою, розробляються правила

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя розробляє правила навчання в школах з 1 вересня в умовах карантину. Міністр Максим Степанов заявив на брифінгу, що діти будуть зобовʼязані приходити до школи в масках, а в навчальних закладах повинні бути антисептики.

Також він заявив, що дітей і вчителів з високою температурою (37,2 градуса і вище) не будуть пускати до шкіл. «Буде обов’язковим вимірювання температури для всіх працівників, які приходять на роботу до навчальних закладів, обов’язкове вимірювання температури для дітей», — сказав він.

Степанов зазначив, що міністерство наступного тижня розробить і затвердить детальні правила. Це допоможе школам заздалегідь підготуватися до навчального року.

  • Міністерство охорони здоровʼя готує проєкт постанови, яким карантин продовжать ще мінімум на місяць.
  • В. о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що відомство розробляє запасні варіанти навчання з 1 вересня на випадок погіршення епідемічної ситуації. Зокрема, у відомстві розглядають варіант змішаної форми навчання для школярів із 1 вересня — частково офлайн, частково онлайн або відвідування школи позмінно.
  • У Кабінеті міністрів поки немає рішення, підуть діти до школи з 1 вересня або залишаться на дистанційному навчанні.