Біля столиці Єгипту горіла автотраса через прорив нафтопроводу. Постраждали 17 людей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У передмісті Каїру на нафтопроводі Шукаїр — Мостород компанії Egyptian Refining Co (ERC) стався розрив з подальшою масштабною пожежею.

Як повідомляє Reuters, нафтопровід знаходиться біля автомагістралі. Нафта потрапила на дорогу, після чого загорілася. За попередніми даними, загоряння сталося через автомобільну іскру.

У лічені хвилини полумʼя поширилося на величезну територію і спалило близько 20 автомобілів. Клапани трубопроводу негайно перекрили, а полумʼя взяли під контроль, проте 17 осіб все ж постраждали.

Повідомлень про загиблих немає. Причини витоку поки невідомі, фахівці почали розслідування.

  • 29 травня 2020 року в результаті аварії на ТЕЦ-3 в Норильську (Росія), яка належить «Норнікелю», стався розлив 21 тисячі тонн дизпалива. Воно потрапило в річки Далдикан і Амбарна, а звідти в озеро Пясіне. Екологи заявили про найбільшу в російській Арктиці екологічну катастрофу. Президент Путін згодом запровадив надзвичайний режим. Збитки оцінили у $2 млрд.
  • Вже 12 липня у Росії на Таймирі на підприємстві «Норильсктрансгаз», яке входить до складу «Норникеля», знову стався витік палива. Компанія повідомила про розлив 44,5 тонни авіапального в результаті розгерметизації трубопроводу.