Компанія Moderna заявила про успішний етап випробування вакцини від коронавірусу на людях. Усі учасники виробили захисні антитіла

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Компанія Moderna заявила про успішний етап випробування вакцини від коронавірусу на людях. Усі учасники виробили захисні антитіла

Thana Prasongsin / Getty Images

Американська компанія Moderna повідомила, що під час першого етапу випробування своєї вакцини від коронавірусу всі 45 учасників виробили необхідні антитіла.

Про це пише «Голос Америки».

Під час дослідів, за словами вчених, вакцина викликала сильну імунну реакцію у всіх пацієнтів і їхній організм виробив необхідні для боротьби з COVID-19 антитіла.

Учасників розділили на три групи, які отримували різні дози препарату: по 25, 100 та 200 мкг вакцини. Усім їм вводили вакцину двічі. Згідно з дослідженням, пацієнти, які отримували найбільшу дозу вакцини, виробили кількість антитіл у чотири рази вищу, ніж була у тих, хто перехворів коронавірусною інфекцією.

За словами вчених, загалом люди переносять вакцинацію добре, але більшість учасників повідомила про легкі симптоми, такі як втома, біль у м’язах та біль у місці введення ін’єкції. Після заяви про успішний перший етап акції компанії зросли на 16%. Другий етап випробування вакцини на людях там планують почати вже 27 липня і тестувати її на близько 30 тисячах учасників, частина з яких отримає плацебо.

  • Раніше повідомлялося, що тільки дві з 17 потенційних вакцин від коронавірусу пройшли випробування, а дієвий препарат зʼявиться не раніше 2021 року.
  • В кінці червня ВООЗ повідомляла, що на вакцину і препарати від коронавірусу знадобиться понад $30 мільярдів. Раніше про тестування вакцини на людях повідомили Китай, Японія та Індія.
  • Московський державний медичний університет імені Сеченова також заявив про успішне завершення досліджень вакцини проти коронавірусу.