Рада відклала затвердження нових районів в Україні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Рада відклала затвердження нових районів в Україні

Лазаренко Микола / УНІАН

Верховна Рада зняла з порядку денного розгляд законопроєкту про затвердження нових районів в Україні.

Про це на засіданні попросив заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко, передає «РБК-Україна».

Після цього спікер парламенту Дмитро Разумков уточнив, чи немає заперечень щодо цієї пропозиції. Оскільки їх не було, то нардепи перейшли до наступних питань порядку денного.

«Є спірні питання щодо районів у Хмельницькій області. Наші депутати проти такого поділу [згідно із законопроєктом, у Хмельницькій області створюються 5 районів]. Депутати хочуть три райони замість пʼяти», — пояснила причини відкликання законопроєкту депутат фракції Євгенія Кравчук.

В «Європейській солідарності» та «Голосі» вже заявили, що законопроєкт зняли з розгляду «за їхньою вимогою».

  • Кабінет міністрів 12 червня на позачерговому засіданні затвердив адміністративно-територіальну реформу України, яка передбачає ліквідацію третини районів та утворення близько 1 400 об’єднаних територіальних громад.
  • Верховна Рада 16 квітня проголосувала в другому читанні та в цілому законопроєкт № 2653, який надає Кабінету міністрів право формувати територіальні громади та визначати їхні центри до ухвалення закону про адміністративно-територіальний устрій.
  • Депутати міськради Малина, що на Житомирщині, хочуть відкликати свою депутатку-мажоритарницю Тетяну Грищенко з Верховної Ради, тому що не згодні з політикою її фракції «Слуга народу». Причиною такої незгоди стала можлива ліквідація Малинського району в рамках адміністративно-територіальної реформи уряду Шмигаля.