Опитування: Рейтинг Зеленського трохи зріс. Але майже 50% українців не довіряють президенту

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Опитування: Рейтинг Зеленського трохи зріс. Але майже 50% українців не довіряють президенту

Соколовська Інна / УНІАН

Майже 50% опитаних не довіряють президенту Володимиру Зеленському, водночас кількість тих, які довіряє, зросла до 44%.

Про це йдеться в опитуванні Центру Разумкова, проведеного спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва» 3—9 липня 2020 року.

Серед політиків Зеленський має найменший баланс довіри-недовіри (4,4%), однак і він є від’ємним. Найбільший рейтинг недовіри мають депутати Петро Порошенко та Юлія Тимошенко, а також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Трохи понад 20% опитаних вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку, тоді як 60,5% думають навпаки.

Водночас, якби найближчим часом відбулися президентські вибори, то за Зеленського готові проголосувати 36,8% тих, хто визначився і братиме участь у виборах. На другому місці опинився нардеп Юрій Бойко (17,2%), а на третьому — Петро Порошенко (15,3%). У потенційному другому турі Зеленський впевнено переміг би обох опонентів.

Було опитано 2 022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей, за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

  • Згідно з опитуванням, проведеним наприкінці червня, серед політиків і громадських діячів українці найбільше не довіряють лідерці ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Зеленському ж довіряли 41%.