Уряд змінив критерії щодо країн «червоної зони». Тепер туристи з Єгипту та Албанії можуть не проходити самоізоляцію

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Уряд змінив критерії щодо країн «червоної зони». Тепер туристи з Єгипту та Албанії можуть не проходити самоізоляцію

JESHOOTS.COM / Unsplash

Кабінет міністрів змінив критерії щодо країн «червоної зони». Показник захворюваності збільшили до 55 випадків на 100 тисяч населення.

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду 15 липня.

Відповідного до нового оцінювання, країною зі значним поширенням вірусу вважатимуть таку, в якій кількість активних випадків захворювання становить понад 55 осіб на 100 тисяч населення, попередній показник — 40 осіб на 100 тисяч.

«Ми його встановлювали, коли у країні було 37 активних хворих на 100 тисяч населення. Зараз їх 62. Таким чином ми приводимо до відповідності», — заявив на засіданні міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

Оскільки Кабмін змінив критерії щодо країн, які відносяться до «червоної зони», туристам і громадянам, які повертаються з Єгипту й Албанії, не потрібно проходити 14-денну самоізоляцію або робити тест на COVID-19.

«Червоні зони» — це країни, де ситуація з коронавірусом гірша, ніж в Україні, «зелені» — де ситуація з коронавірусом така ж, як в Україні, або краща. Ті, хто приїжджає з країн «червоної зони», повинні проходити двотижневу обсервацію в Україні. Щоб раніше вийти із самоізоляції, люди мають пройти ПЛР-тест за власний кошт і отримати негативний результат.

Більш детально про кожну країну можна дізнатися на інтерактивній карті МЗС.