Каньє Вест в останній момент подав заявку на участь у виборах президента США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Каньє Вест в останній момент подав заявку на участь у виборах президента США

Американський реп-виконавець Канье Вест подав заявку на участь у виборах президента США.

Про це повідомляє Associated Press.

Виконавець подав заявку в штаті Оклахома за кілька годин до дедлайну. Представник Веста приніс необхідні документи та заплатив $35 тис. необхідного внеску. Музикант став одним із трьох незалежних кандидатів у президенти, які заплатили збір за подачу документів до встановленого терміну. Іншими стали піаніст Джейд Сіммонс і криптовалютний брокер Брок Пірс.

Згідно з заявкою, репер братиме участь у виборах від комітету «Каньє 2020», представляючи партію BDY. На початку липня Вест заявляв, що створить партію The Birthday Party («партія Дня народження», або «вечірка з нагоди Дня народження»). Таку назву репер пояснив тим, що коли він виграє вибори, «це буде немов День народження у всіх».

  • Напередодні стало відомо, що Каньє Вест вибув з передвиборчих перегонів менш ніж через два тижні після своєї заяви про бажання балотуватися в президенти. Сімʼя музиканта-мільярдера вважає, що все це — наслідки чергового загострення психічного розладу.
  • Вест заявляв, що йде на вибори як незалежний кандидат. Пізніше репер виступив з низкою шокуючих заяв в інтервʼю Forbes, внаслідок чого мільярдер-винахідник Ілон Маск відмовився від підтримки його кампанії. Зокрема Каньє Вест виступив проти абортів і вакцинацій і заявив про підтримку фундаменталістських ініціатив.