У МЗС Польщі відреагували на розмову російських пранкерів із Дудою. Вважають це «актом дезінформації» з боку РФ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У МЗС Польщі відреагували на розмову російських пранкерів із Дудою. Вважають це «актом дезінформації» з боку РФ

Wikipedia

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що в країні сприймають розмову російських пранкерів із президентом Анджеєм Дудою як «акт дезінформації» з боку Росії.

Про це пише Onet.pl.

Він розповів, що розмова із Дудою відбулася не через Міністерство закордонних справ. Пранкери контактували напряму із канцелярією президента. Чапутович підкреслив, що зараз в МЗС працюють над офіційною реакцією на розмову, а також над тим, щоб подібні інциденти не відбувалися в майбутньому.

Водночас очільник польського МЗС вважає, що пранк був «актом дезінформації» з боку РФ і спробою розсварити Польщу та Україну.

«На це вказують запитання, які були поставлені президенту Анджею Дуді. Але я хочу відразу сказати, що його відповіді були правильними, і це не створило для Польщі жодних непорозумінь з будь-якою країною», — зазначив Чапутович.

  • Російські пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) зателефонували президенту Польщі Анджею Дуді від імені генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Під час розмови говорили про Україну та Зеленського, а також згадали коронавірус і дискусію з Путіним.
  • Під час обговорення пранкери запропонували Дуді «забрати назад українські території […] Львів і багато інших». Дуда, почувши запитання, одразу перепитав: «Що, вибачте?... Ні, це ж Україна! Ні, ні, ні. У Польщі навіть розмов таких немає. Тепер це частина України, і на цьому все. Ні, ні, ні, подібних політичних дискусій в Польщі немає. Ми взагалі про це не говоримо», — наголосив Дуда.