Поліція затримала всіх причетних до викрадення підприємця Сергія Ткаченка

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Поліція затримала всіх причетних до викрадення підприємця Сергія Ткаченка

Андрій Новицький / Пресслужба МВС

Правоохоронці у Києві затримали пʼять осіб, що причетні до викрадення підприємця Сергія Ткаченка 1 липня. Самого підприємця вже звільнили.

Про це пишуть на сайті Національної поліції.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав, що оперативники затримали п’ять осіб. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі за викрадення та катування людини. Очільник Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що Ткаченка тримали в Голосіївському районі Києва — його прикували наручниками в підвалі одного з будинків. Там його «катували, вимагаючи великі кошти, і максимум, що йому дозволяли — їсти та пити».

«Ми дуже швидко встановили місцеперебування Сергія та яким чином звідти його вивезли у невідомому напрямку. Два тижні ми проводили комплекс оперативно-розшукових заходів і встановили замовника та виконавців», — повідомив очільник Нацполіції.

Потерпілий Сергій Ткаченко повідомив, що він кілька років судився з РФ за відібраний бізнес у Криму, і сказав, що зловмисники вимагали $25 мільйонів. Зараз правоохоронці вирішують питання щодо оголошення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).