Британські спецслужби попередили про атаки російських хакерів. Мета — дані про вакцини проти коронавірусу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Pixabay

Національний центр кібербезпеки Великої Британії попереджає, що російські хакери планують атакувати організації, які займаються розробкою вакцини проти коронавіруса.

Про це пише BBC.

Відомство опублікувало спільну заяву декількох країн — США, Канади та Великої Британії. В ній зазначили, що хакери «майже напевно» діяли «як частина російських спецслужб». Мова йде про зловмисників, які є частиною групи APT29 (вони також відомі як «Герцоги» («The Dukes») або «Затишний ведмідь» («Cozy Bear»).

«Протягом 2020 року APT29 здійснювала атаки на різні організації, які займаються розробкою вакцини проти коронавірусу в Канаді, Сполучених Штатах і Великій Британії, щоб вкрасти інформацію про розробку та тестування препаратів», — пишуть у заяві, але не уточнюють, чи вдалося зловмисникам вкрасти якусь інформацію.

16-сторінкове повідомлення з рекомендаціями, яке оприлюднила Великобританія, також звинувачує APT29 у використанні шкідливих програм WellMess and WellMail для атак по всьому світу. Крім того, хакери примушували людей передати дані фішингу.

«Те, що російські спецслужби націлені на тих, хто бореться з пандемією коронавірусу, абсолютно неприйнятно. Поки Великобританія та її союзники працюють над створенням вакцини і світовою охороною здоровʼя, деякі нерозважливо діють в своїх егоїстичних інтересах», — заявив міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб.