Євросоюз оновив перелік країн, громадянам яких дозволений в’їзд. України серед них знову немає

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Євросоюз оновив перелік країн, громадянам яких дозволений в’їзд. України серед них знову немає

Raoul Droog / Unsplash

Рада ЄС оновила перелік країн, громадянам яких дозволений в’їзд до Євросоюзу у зв’язку зі сприятливою епідемічною ситуацією на їх території. України у цьому переліку немає.

Оновлений список опублікували на сайті відомства.

Відповідно до рішення, країни-члени ЄС можуть скасувати обмеження на вʼїзд для резидентів таких країн: Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай та Китай (за умови взаємного скасування обмежень).

При цьому зі списку вилучили Сербію і Чорногорію (їх мешканці могли в’їжджати з 1 по 15 липня), в той час як Єврокомісія пропонувала включити у перелік безпечних всі балканські країни.

Раніше Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що під час перегляду списку ЄС країн, з якими дозволять відкривати кордони з 14 липня, Україна не потрапить в оновлений список.

  • Наприкінці червня у Євросоюзі домовилися про список держав, громадянам яких дозволять вʼїзд з 1 липня. У затвердженому списку країн було 15 держав, серед яких Грузія, Сербія та Чорногорія.
  • У Брюсселі заявили, що список переглядатимуть кожні два тижні і змінюватимуть залежно від ситуації з коронавірусом в кожній країні.
  • Міністерство закордонних справ України презентувало інтерактивну карту світу для планування подорожей за кордон під час пандемії COVID-19. Карта доступна за посиланням.