Twitter заблокувала акаунти, паролі до яких змінювалися протягом останнього місяця

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У звʼязку з хакерською атакою Twitter тимчасово заблокувала всі акаунти, паролі до яких змінювалися або намагалися змінити протягом останніх 30 днів.

Про це повідомила техпідтримка соцмережі.

У компанії пояснили, що акаунти і дії з ними перевіряються. «Якщо ваш акаунт був заблокований, це не означає, що він був під загрозою або його зламали», — йдеться у заяві.

Техпідтримка не повідомила, скільки всього акаунтів заблокували і коли вони стануть доступними для власників. Розблокувати їх обіцяють якомога швидше.

У Twitter додали, що під загрозою опинилася лише мала частина заблокованих акаунтів, але перевірити треба всі.

  • 15 липня хакери зламали Twitter-акаунти засновника компанії Microsoft Білла Гейтса, засновника компанії Tesla Ілона Маска, компанії Apple, колишнього президента США Барака Обами та чинного кандидата у президенти Джо Байдена і багато інших. Шахраї залишили у цих акаунтах схожі твіти із закликом надсилати біткоїни на певні гаманці й обіцяли повернути криптовалюту назад у подвійному розмірі.
  • Унаслідок атаки зловмисники отримали не так вже й багато. Згідно з відкритими платформами перевірки біткоїн-гаманців, користувачі Twitter встигли перевести хакерам трохи більше 100 тисяч доларів.
  • Twitter тимчасово заблокувала зламані хакерами акаунти, а ФБР почало розслідування.