Поліція порушила справу проти Університету ім. Шевченка за розтрату коштів «кіотського протоколу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Поліція порушила справу проти Університету ім. Шевченка за розтрату коштів «кіотського протоколу»

Wikipedia / Ryzen

Поліція порушила кримінальне провадження проти Київського національного університету імені Тараса Шевченка через розтрату коштів, отриманих за «кіотським протоколом».

Про це йдеться у заяві закладу.

Правоохоронці вважають, що університет порушив умови технічної документації та терміни проведення ремонтних робіт.

Згідно із заявою вишу, у 2015 році на замовлення університету розробили два проєкти з ремонту двох його корпусів. На їх реалізацію спеціальним фондом державного бюджету було затверджено 172 млн грн у 2018 році.

Проте восени 2019 року, через реорганізацію Міністерства екології, яке виступало розпорядником коштів уряду Іспанії, виникла затримка у фінансуванні, що потягло за собою затримку робіт. Наприкінці 2019 року роботи знову зупинили через відсутність фінансування з боку Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

При цьому, в університеті стверджують, що значний відсоток робіт вже виконали. В одному з корпусів фасад утеплили на 60% та замінили майже 100% вікон. За ці роботи університет сплатив понад 50 млн гривень. Результати ремонту, пояснюють в університеті, пройшли аудит Міністерства захисту довкілля.

На початку червня 2020 року в університеті відбулась нарада, де було вирішено скоригувати проєкти без змін до кошторису й початкової суми проєкту. Зазначені пропозиції надіслали Міністерству захисту довкілля та іспанській стороні.

В університеті заявили, що ніколи з власної ініціативи не зупиняли робіт з термомодернізації, а також не вносили змін до проєктної документації та кошторису. Правоохоронці, своєю чергою, вважають, що нові пропозиції не були погоджені з іншими сторонами, а необхідність у проведенні робіт взагалі була відсутня.