СБУ прийшла з обшуками у Дніпровську міськраду і Держгеокадастр. Розслідується заволодіння землею

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Служба безпеки провела обшуки у Дніпровській міськраді та кабінетах Держгеокадастру в рамках розслідування справи про заволодіння ділянками землі територіальної громади Дніпра.

СБУ повідомляє, що отримала докази (вилучена документація) незаконної передачі комунального майна у власність комерсантам. За даними спецслужби, місцеві чиновники передали понад 500 земельних ділянок загальною вартістю у 1,5 млрд гривень.

«Слідчі встановили факти знищення обʼєктів культурної спадщини на території Дніпра і передачі ділянок, на яких вони були розташовані, під комерційну забудову», — сказано в повідомленні.

В СБУ додали, що деякі ділянки оформили на померлих людей. Розпочато кримінальне провадження за статтею про шахрайство (ч. 4 ст. 190 КК) і зловживання владою (ч. 2 ст. 364 КК).

У пресслужбі Дніпровської міськради згодом заявили, що підозрювали про шахрайство і самі звернулися до правоохоронців. «Ініціатором цього кримінального провадження є саме Дніпровська міська рада, яка в першу чергу зацікавлена у повному та всебічному зʼясуванні обставин [...] і поверненні цих ділянок у комунальну власність», — зазначили у пресслужбі, додавши, що до скоєння злочину може бути причетний колишній керуючий справами міськради.