В Одесі за «системні хабарі» затримано трьох начальників митниці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Працівники Держбюро розслідувань і Нацполіції затримали трьох посадових осіб Одеської митниці за підозрою в корупції. Ідеться про начальника, виконуючого обовʼязки начальника і заступника начальника відділу митного оформлення.

Про це повідомляють пресслужби поліції та ДБР.

За даними правоохоронців, митники організували схему поборів з імпортерів за оформлення контейнерів з товарами і транспортними засобами. Вони нібито вимагали гроші за «прискорення» оформлення і проходження вантажів «без проблем». Оформлення одного контейнера коштувало $500.

Митників затримали під час отримання хабарів — двох затримали при отриманні $2 100, начальника митного поста при отриманні $1 800. Останній вимагав гроші за оформлення автомобілів (за кожне авто він хотів $200).

Правоохоронці зазначають, що чиновники системно брали хабарі. Крім цього, поліція і ДБР провели 15 обшуків у кабінетах Одеської митниці та за місцем проживання фігурантів.

  • 9 липня НАБУ затримало чоловіка, який намагався дати хабар у $800 тисяч голові Фонду державного майна Дмитру Сенниченку.
  • 1 липня НАБУ повідомило про підозру колишньому міністру екології часів Януковича Миколі Злочевському. Його підозрюють в організації спроби підкупити керівництво НАБУ і САП за $6 млн.