Міністр оборони Таран: Росія поки не готується до бойових дій біля Криму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр оборони Андрій Таран під час години запитань до уряду заявив, що Росія поки не веде підготовку до бойових дій або вторгнення в Україну з боку Криму. За його словами, активність російських військових поблизу адміністративного кордону Херсонської області не зафіксована.

«На півострові не фіксуються дії зі створення ударних угруповань», — сказав Таран, але додав, що непередбачуваність політичного і військового керівництва РФ змушує Збройні сили України готуватися відбивати атаки на Херсонському напрямку.

За його словами, ЗСУ вже веде посилену розвідку, проводить навчання та ротацію військ, а також тісно взаємодіє з усіма силовиками (Нацгвардія, поліція, СБУ).

  • На початку липня начальник Головного управління міжнародного співробітництва ЗСУ заявив, що Росія на кордоні з Україною розмістила три групи військ, які здатні без оголошення мобілізації та при мінімальній підготовці почати повномасштабне вторгнення.
  • Росія запланувала на осінь масштабні військові навчання «Кавказ-2020». Україна у відповідь проведе навчання «Обʼєднання зусиль — 2020».