У двір екснардепа Розенблата кинули гранату

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У двір екснардепа Розенблата кинули гранату

Головне управління Національної поліції в Житомирській області

Колишній нардеп Борислав Розенблат заявив, що у двір його будинку на Житомирщині невідомий кинув гранату.

Про це він повідомив у Facebook.

«На жаль, це правда, вночі у двір мого будинку кинули гранату, був вибух. На щастя, ніхто не постраждав», — повідомив Розенблат. Екснардеп повідомив, що вже написав заяву до поліції. На думку Розенблата, причиною стала його політична діяльність.

«Можливо, комусь не подобаються мої політичні погляди та переконання, які я відверто висловлюю в ефірах центральних телеканалів?» — додав екснардеп.

У поліції області повідомили, що, за їхньою інформацією, близько 03:00 через паркан невідома особа закинула гранату, яка вибухнула у дворі. Ніхто з людей не постраждав. Поліцейські вилучили записи камер відеоспостереження. Попередня кваліфікація події — ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

  • 15 травня народний депутат Борислав Розенблат (позафракційний) подав до суду на президента Петра Порошенка й очільника НАБУ Артема Ситника. Депутат вважає, що Порошенко не мав повноважень призначати директора НАБУ. Також він просить суд визнати, що в Ситника немає компетенції виконувати обовʼязки директора бюро, а його дії на цій посаді — протиправними.
  • Артем Ситник назвав позов абсурдним. Він підкреслив, що директора НАБУ призначають через конкурс, і указ президента про його призначення може бути скасовано винятково на підставах, вказаних у законі.
  • Борислав Розенблат є одним із фігурантів «бурштинової справи», яку веде НАБУ. Його разом з народним депутатом Максимом Поляковим підозрюють у тому, що вони за хабарі лобіювали зміни до законодавства, що стосувалися видобутку бурштину. Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, перевищувала 300 тисяч гривень.