Максим Бахматов тимчасово йде з посади радника Кличка

Автори:
Костя Андрейковець, Костя Войтенко
Дата:

Радник мера Києва Максим Бахматов залишає свою посаду, але має намір повернутися через чотири місяці — після місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Про це він повідомив у інтервʼю «Бабелю».

Він уточнив, що причина такого рішення — бажання зберегти «політичну незаангажованість під час виборчої кампанії».

«Оскільки Максим Бахматов не про політику, а про управління, я зрозумів, що повинен зробити паузу на чотири місяці. Перегрупуватися і в листопаді повернутися під нову Київраду, яка буде пеклом, оскільки там буде сім партій», — сказав він «Бабелю».

За словами Бахматова, до Київради за підсумками жовтневих виборів пройдуть сім партій. «Виграє «Слуга», друге місце розділять «Удар» і «Солідарність», а далі «Батьківщина», ОПзЖ і так далі. З урахуванням того, що всі депутати відомі та підгодовані, ми отримаємо немонолітну раду. Попередня працювала ефективно, тому що у Кличка і Порошенка була домовленість: Кличко — мер, Порошенко — президент. Тепер домовленості немає, тому може бути турбулентність», — уточнив він.

Бахматов вважає, що перед виборами всі зусилля учасників перегонів будуть спрямовані на «цькування і лайно», а не на трансформацію чи розвиток громад. «Ні про яке ефективне управління і підхід до управління містом йтися не може», — додав він.

За словами Бахматова, після виборів усі зрозуміють, що потрібно вирішувати «мільярди питань», і це дозволить йому повернутися до роботи. «Від 4G в метро і доступу до всіх комунікацій до розвитку агломерацій. Хтось же повинен приробити цьому ноги, тактично і стратегічно», — сказав він.

За словами Бахматова, Кличку про своє рішення він повідомив два тижні тому. «Я на громадських засадах допомагаю місту і вирішую питання, які раніше не вирішувалися. Тому я можу спокійно вийти і потім спокійно повернутися. Я ж допомагаю не Кличку, а громаді та місту», — сказав він.

Кличко вже подякував Бахматову за роботу. «Не прощаємось, а беремо паузу на час виборчої кампанії. Будемо раді продовжувати співпрацю та спільну реалізацію потрібних для міста проєктів», — зазначив мер.

У Facebook Бахматов додав, що отримав від мера нагороду — нагрудний «Знак пошани».

  • Посаду радника Віталія Кличка Бахматов займав з вересня 2019 року.