Справа про вбивство Шеремета: cуд продовжив арешт Андрія Антоненка на два місяці

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Справа про вбивство Шеремета: cуд продовжив арешт Андрія Антоненка на два місяці

УНІАН

Підозрюваному в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку продовжили запобіжний захід ще на два місяці. До цього запобіжний захід продовжили іншій підозрюваній — Юлії Кузьменко. Вона залишиться під вартою до 13 вересня. Водночас суд послабив запобіжний захід третій підозрюваній — Яні Дугарь.

Про це повідомив адвокат Андрія Антоненка Станіслав Кулик у коментарі «Громадському».

За словами адвоката, прокуратура просила продовжити запобіжний захід, зазначаючи ризики втечі підозрюваних, тиску на свідків, на слідство, знищення або спотворення речових доказів. Сторона захисту назвала ці підозри необґрунтованими , а ризики — недоведеними.

«Очевидно, що суддя був упередженим, не взяв до уваги низку порушень, на які ми посилалися. Після того як вислухали виступи сторони обвинувачення та заперечення захисту, також вислухали людей, які хотіли взяти Антоненка на поруки. Проте це все було проігноровано», — сказав Станіслав Кулик.

На цьому судовому засіданні Юлія Кузьменко й Андрій Антоненко перебували в одному боксі. Присутні опублікували їхнє спільне фото, зазначаючи очевидну різницю у зрості. Раніше прокурор у справі Сергій Зузак сказав, що в результатах експертизи говорили про різницю у зрості. Він додав, що експертиза КНДІСЕ вказала на те, що визначити зріст за таких умов на відео неможливо, а експертизу, яка вказала на різницю, провело МВС.