Київські хірурги провели чотири трансплантації за добу. Донором стала одна людина

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Київські хірурги провели чотири трансплантації за добу. Донором стала одна людина

National Cancer Institute / Unsplash

Київські хірурги за одну добу провели чотири операції з трансплантації органів. Одна людина стала донором чотирьох органів для чотирьох різних людей.

Про це пише ВВС-Україна.

Батько юнака, який потрапив у ДТП і отримав смертельні травми, дав згоду на те, щоб органи сина пересадили іншим людям. Донорське серце отримав 62-річний киянин Петро. В Інституті серця пояснили, що власне серце пацієнта було настільки уражене, що врятувати його могла лише трансплантація. Це перша подібна операція за останні 13 років.

Також медики провели ще три трансплантації від того ж донора. 60-річній жительці Тернополя пересадили донорську печінку, а двом киянам (34-річному чоловіку та 31-річній жінці) по одній нирці. Ці три операції провели в Національному Інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова.

Зазначають, що у хлопця, який став донором, була рідкісна четверта група крові. Усі операції провели протягом однієї ночі. Зараз прооперовані пацієнти у стабільному стані та перебувають в реанімації.

«Це була найтяжча ніч в українській трансплантології за останні 15 років. Велика шана, щира подяка і співчуття родичам донора!» — кажуть в інституті Шалімова.