Топменеджером «Укрзалізниці» став Дмитро Романюк, який ще студентом кинув у Януковича яйцем

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Топменеджером «Укрзалізниці» став Дмитро Романюк, який ще студентом кинув у Януковича яйцем

Facebook / Дмитро Романюк

Заступника голови Івано-Франківської ОДА Дмитра Романюка призначили одним із топменеджерів «Укрзалізниці».

Про це на своїй сторінці у Facebook пише в. о. голови «Укрзалізниці» Іван Юрик.

За його словами, Романюк стане директором з управління взаємовідносинами з органами державної влади.

«Зараз як ніколи потребує посилення взаємодія по лінії «залізничний бізнес — держава». Професійна координація роботи на цьому напрямку сприятиме розвитку компанії та підтримці важливих для нас законодавчих ініціатив», — зазначив Юрик.

Він підкреслив, що першими завданнями Романюка на посаді стануть реформа податку на землю для залізничного транспорту, ефективна взаємодія з місцевими органами влади щодо реєстрації земельних ділянок компанії, компенсація за пільговий проїзд та нова модель фінансування приміських перевезень.

Водночас і сам Романюк підтвердив, що минулого тижня звільнився із Івано-Франківської ОДА.

  • Дмитро Романюк є кандидатом економічних наук. З жовтня 2019 року працював на посаді заступника голови Івано-Франківської ОДА, зокрема і тоді, коли її очолював чинний прем’єр Денис Шмигаль.
  • Свого часу Романюк працював у різних консалтингових та юридичних компаніях, а також інвестиційним менеджером в UkraineInvest. У 2015—2016 роках він відповідав за інвестиції в Івано-Франківській ОДА. У цей період в регіон зайшла німецька компанія LEONI, яка збудувала у Коломиї завод із виробництва деталей для автомобілів.
  • У вересні 2004 року Романюк був студентом 1 курсу. Під час візиту до Івано-Франківська кандидата в президенти та прем’єр-міністра Віктора Януковича хлопець кинув у нього яйцем. Сам він назвав свій вчинок спробою «зіпсувати картинку у ЗМІ», які запевняли про підтримку Януковича молоддю на Прикарпатті. Водночас він зазначав, що не вважає такі методи «інструментом вирішення проблем» та «ефективними», і що країну треба змінювати системними кроками.