В Окружному адмінсуді Києва тривають обшуки. Детективи НАБУ шукають речові докази для провадження

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В Окружному адмінсуді Києва тривають обшуки. Детективи НАБУ шукають речові докази для провадження

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

В Окружному адміністративному суді Києва детективи Національного антикорупційного бюро розпочали обшуки. Як повідомляє пресслужба суду, слідчі дії проводяться з порушеннями.

«Вкотре слідчі дії проводяться з порушенням територіальної підсудності справи — на підставі ухвали суду (цього разу — Ленінського районного суду м. Кіровограда). Починаючи з 2015 року це не перша спроба дискредитації Окружного адміністративного суду міста Києва в такий спосіб», — заявляє суд.

НАБУ підтверджує обшуки, проте не розкриває деталей.

«Детективи НАБУ здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду міста Києва та Державної судової адміністрації для вилучення предметів, речей та документів, що можуть мати значення для кримінального провадження», — повідомляє Бюро у Facebook.

Як повідомляє редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов, НАБУ висунуло підозри голові суду Павлу Вовку, його заступнику Євгенію Аблову, п’яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зиновію Холоднюку.

«Їм інкримінують створення злочинного угруповання та захоплення влади. Підозри побудовані на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частина з яких була оприлюднена в 2019 році на пресконференції. Там на записах Вовк обговорює, як збирається тиснути за допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні йому рішення», — написав Бутусов у Facebook.