Суд обрав запобіжний захід підозрюваним у викрадені бізнесмена у Києві

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжні заходи пʼятьом підозрюваним у викрадені бізнесмена Сергія Ткаченка.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

«Суд обрав усім п’ятьом підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», — уточнили у повідомленні.

Напередодні п’ятьом затриманим повідомили про підозру за декількома статтями — ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу.

  • 16 липня правоохоронці у Києві затримали пʼятьох осіб, що причетні до викрадення підприємця Сергія Ткаченка 1 липня. Самого підприємця вже звільнили.
  • За інформацією слідства, Ткаченка тримали в Голосіївському районі Києва — його прикували наручниками в підвалі одного з будинків. Там його «катували, вимагаючи великі кошти, і максимум, що йому дозволяли — їсти та пити».
  • Потерпілий Сергій Ткаченко повідомив, що він кілька років судився з РФ за відібраний бізнес у Криму, і сказав, що зловмисники вимагали $25 мільйонів.