Верховний суд скасував поновлення на посаді мера Чернівців Каспрука

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Верховний суд скасував поновлення на посаді мера Чернівців Каспрука

Facebook / Олексій Каспрук

Касаційний адміністративний суд України скасував рішення про відновлення на посаді голови міста Чернівці Олексія Каспрука. Про це повідомляє Укрінформ.

«У Касаційному суді скасували рішення судів першої та апеляційної інстанцій, яким Чернівецького міського голову поновили на посаді. Цю справу відправили на повторний розгляд суду першої інстанції», — заявили в суді.

Відтак, до повторного розгляду справи у суді першої інстанції відсторонення Каспрука від посади залишається законним.

Нагадаємо, що 26 липня 2018 року Чернівецька міська рада достроково припинила повноваження міського голови Каспрука. Відставку мера підтримали 29 депутатів із 42.

У квітні 2019 року Чернівецький окружний адміністративний суд скасував це рішення та поновив Каспрука на посаді міського голови. Пізніше, у листопаді, Апеляційний суд Вінниці підтвердив вирок суду першої інстанції та залишив Каспрука на посаді.

  • Каспрука обрали мером Чернівців у травні 2014 року. У жовтні того ж року його обрали депутатом Верховної Ради за списком партії «Народний фронт», але він відмовився від мандата. У листопаді 2015 року його переобрали мером Чернівців.
  • Каспрук увійшов до складу партії мерів «Пропозиція». Партія заявляє, що її мета — побудувати ефективну систему самоврядування у країні.