Голова Фонду держмайна: Готель «Дніпро» не продадуть, якщо у компанії-переможця знайдуть російські гроші

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко заявив, що компанії «Смартленд», яка виграла аукціон на придбання готелю «Дніпро», не продадуть його, якщо з’ясується, що кошти походять із Росії.

Про це він написав у своєму Facebook.

Сенниченко зазначив, що Фонд держмайна надіслав запити до правоохоронних органів із проханням перевірити походження коштів компанії-переможця.

«Спираючись на висновки компетентних структур, ми приймаємо рішення — підписувати договір купівлі-продажу з переможцем аукціону чи не підписувати. Сумнівний, з офшорних зон з непрозорою структурою власності та російський капітал не можуть брати участь в українській приватизації», — пояснив він.

За словами Сенниченка, якщо з’ясується, що переможцем аукціону є росіянин або придбати готель планують за російський капітал, то Фонд держмайна не укладе угоду купівлі-продажу.

«Незалежно від результатів перевірки, застава за участь в аукціоні в сумі 10% від стартової ціни активу учасникам не повертається. У конкретному випадку з готелем «Дніпро»: якщо виявиться, що до його купівлі якось причетні росіяни або об’єкти інших заборон, то в активі їм відмовлять, але понад 8 мільйонів гривень внесеної ними застави у будь-якому випадку залишаться в державній скарбниці», — підкреслив він.

  • Фонд державного майна 16 липня завершив аукціон із продажу готелю «Дніпро» у центрі Києва. Кінцева ціна сягнула 1,1 мільярда гривень.
  • В аукціоні взяли участь 29 підприємств і осіб. Переможцем стала компанія «Смартленд».
  • Новий власник має зберегти основний вид діяльності готелю (номерний фонд не менше 100 номерів, категорію готелю не нижче «чотирьох зірок», слово «Дніпро» у назві), а також погасити протягом трьох місяців заборгованість готелю по заробітній платі, заборгованість перед бюджетом і прострочену кредиторську заборгованість, якщо вони є.