Торгова комісія США розслідує злам Twitter. Компанії може загрожувати великий штраф

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Федеральна торгова комісія США (ФТК) розслідує хакерську атаку на соцмережу Twitter, у результаті якої постраждали 130 акаунтів знаменитостей. Якщо компанія порушила угоду про безпеку, її чекає великий штраф.

Про це пише Bloomberg.

Twitter і ФТК уклали угоду ще в 2010 році. Вона зобовʼязує компанію через незалежного аудитора двічі на рік проводити оцінку заходів безпеки та вказувати імʼя відповідального за це працівника. Угода діє до 2030 року.

ФТК почне перевірку цього місяця. Орієнтовна сума можливого штрафу поки невідома.

  • 15 липня хакери зламали Twitter-акаунти засновників компаній Microsoft, Tesla й Apple, а також колишнього президента США Барака Обами, кандидата у президенти Джо Байдена та багато інших. Шахраї залишили в цих акаунтах схожі твіти із закликом надсилати біткоїни на певні гаманці й обіцяли повернути криптовалюту в подвійному розмірі.
  • Унаслідок атаки зловмисники отримали не так вже й багато. Згідно з відкритими платформами перевірки біткоїн-гаманців, користувачі Twitter встигли переказати хакерам трохи більше ніж $100 тисяч.
  • Twitter тимчасово заблокувала зламані хакерами акаунти, а ФБР почало розслідування.
  • Через хакерську атаку Twitter тимчасово заблокувала всі акаунти, паролі до яких змінювалися або намагалися змінити протягом останніх 30 днів.