Twitter: Під час атаки хакери використали інструмент, який доступний тільки співробітникам

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Хакери під час атаки на соцмережу Twitter, у результаті якої постраждали 130 акаунтів знаменитостей, використовували інструменти, що доступні тільки для співробітників. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Twitter також повідомила, що злочинці завантажили дані з восьми облікових записів. У компанії не сказали, з чиїх саме акаунтів їх завантажили, але зазначили, що це не власники «синіх галочок».

Те, що зловмисники використали інструмент завантаження даних Twitter, означає, що тепер вони потенційно можуть отримати доступ до:

  • особистих повідомлень, включно з фото та відео;
  • контактів, які Twitter імпортував з адресних книг телефону;
  • закритих відомостей про акаунт.

У компанії додали, що зловмисники, ймовірно, намагалися продати частину отриманих даних.

Газета The New York Times припустила, що «хакнути» Twitter стало можливо після того, як хакери отримали доступ до повідомлень у корпоративному месенджері Slack (деякі компанії використовують його як альтернативу електронній пошті). Також газета припускає, що до атаки причетні щонайменше двоє людей з Англії.

  • 15 липня хакери зламали Twitter-акаунти засновників компаній Microsoft, Tesla й Apple, а також колишнього президента США Барака Обами, кандидата у президенти Джо Байдена та багато інших. Шахраї залишили в цих акаунтах схожі твіти із закликом надсилати біткоїни на певні гаманці та обіцянкою повернути криптовалюту в подвійному розмірі.
  • Унаслідок атаки зловмисники отримали не так уже й багато. Згідно з відкритими платформами перевірки біткоїн-гаманців, користувачі Twitter встигли переказати хакерам трохи більше ніж $100 тисяч.
  • ФБР почало розслідування атаки. Також через неї Twitter тимчасово заблокувала всі акаунти, паролі до яких змінювали або намагалися змінити протягом останніх 30 днів.