Серіал «Чорнобиль» від HBO отримав 7 нагород BAFTA TV

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Серіал «Чорнобиль» від HBO отримав 7 нагород BAFTA TV

HBO

Мінісеріал «Чорнобиль» спільного виробництва телеканалів HBO і Sky Atlantic отримав сім нагород премії BAFTA, яку організовує Британська академія телебачення і кіномистецтва.

Про це йдеться на сайті премії.

Стрічка отримала нагороди за: режисуру, операторську роботу, музику, монтаж, костюми, роботу художника, звук.

Кілька нагород отримали серіали «Темна матерія» та «Гострі козирки». Через коронавірус церемонію записали заздалегідь. Решту нагород вручать 31 липня також у дистанційному форматі.

  • В американсько-британському серіалі «Чорнобиль» виробництва каналу HBO йдеться про події 1986 року, коли стався вибух четвертого реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Ролі виконали Стеллан Скарсгард, Емілі Вотсон, Джаред Гарріс, Джессі Баклі. Режисер — швед Йоган Ренк. Знімали картину на Ігналінській АЕС у Литві, зйомки відбувалися також і в Україні. Премʼєра серіалу відбулася на HBO 6 травня 2019 року. Він складається з пʼяти епізодів.
  • На початку червня 2019 року туристичні оператори повідомили, що потік туристів у зону відчуження після серіалу «Чорнобиль» зріс на 40%. Однак Державне агентство з управління зоною відчуження (ДАЗВ) тоді заявило, що не фіксувало різкого збільшення кількості туристів.