Офіцера ВМС США звинувачують у передачі секретних даних росіянину

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Військовому ВМС США Чарльзу Бріггсу предʼявили звинувачення в тому, що він передавав Росії секретну інформацію, до якої мав доступ. Про це повідомляє The Virginian-Pilot з посиланням на судові матеріали.

У документах військового суду не зазначається, які саме дані він передавав російській стороні. Згідно з документом, він мав доступ до інформації про національну оборону кілька разів з жовтня 2018 року по січень 2019 року.

Згідно зі списком звинувачень, Бріггс використав урядовий компʼютер для отримання секретної інформації 9 січня 2019 року, щоб «завдати шкоди Сполученим Штатам або принести користь іноземному громадянину». У той час він перебував на авіабазі Оффутт в штаті Небраска.

В обвинувальному висновку говориться, що Бріггс передав секретну інформацію особі, зазначеній у документі як «російський громадянин», що не уповноважений володіти цією інформацію.

Згідно з документами, Бріггс промовчав про свої звʼязки з деякими громадянами Росії і Італії, дав неправдиві відомості про те, що він не підтримує «тісних і тривалих відносин» з іноземцями, а також не повідомив про свою поїздку до Сербії.