«Доведеться відповісти переді мною»: Кадиров закликав Зеленського «підтвердити свої вибачення» перед мусульманами

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
«Доведеться відповісти переді мною»: Кадиров закликав Зеленського «підтвердити свої вибачення» перед мусульманами

Wiki

Голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров закликав президента Володимира Зеленського «визначитися зі своєю позицією і підтвердити вибачення». Мова йшла про одне з відео студії «Квартал 95», яке його образило.

Про це Кадиров написав у Telegram.

«Колись я знав Зеленського як людину, яка, визнавши свою провину, мала честь вибачитися. Це вчинок, гідний чоловіка. [...] Тепер же Ви, отримавши повноваження президента України, щоразу придумуєте нові версії вибачень. Вам доведеться твердо визначитися зі своєю позицією і підтвердити свої вибачення. Якщо ж ні, то Вам доведеться відповісти переді мною не як перед главою республіки», — написав Кадиров.

Кадиров мав на увазі уривок з інтерв’ю Зеленського Дмитру Гордону дворічної давнини. У ньому теперішній президент вибачається перед мусульманами за своїх колег, які показали в шоу «ЧистоNews» нарізку з відео, в одному з яких Кадиров плаче.

Кадиров також закликав Зеленського зателефонувати Володимиру Путіну і оголосити йому про «закінчення цієї громадянської війни на сході України».

«Я син загиблого Батька, піхотинець Великого Лідера Володимира Путіна, захисник свого народу. Виберіть і ви, Володимире Олександровичу, найбільш відповідний для себе статус, визначтеся, нарешті, з тим, хто ви є. Ви нечесний і виверткий не тільки у своїх словах, але і в передвиборчих обіцянках. Обіцяли покласти край війні, але продовжуєте справу свого попередника Порошенка», — додав Кадиров.

  • До цього Кадиров прокоментував вбивство «Анзора з Відня» — уродженеця Чечні Маміхана Умарова, який публічно його критикував. Голова Чечні вважає, що той став «жертвою західних спецслужб».