У Чорне море прямує ракетний есмінець США USS Porter

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Ракетний есмінець USS Porter (DDG78) ВМС США прямує в Чорне море. Він буде брати участь у міжнародних навчаннях Sea Breeze — 2020, які проходять в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Шостого флоту ВМС США.

«Повернення [есмінця] Porter в Чорне море підтверджує нашу прихильність до союзників і партнерів по НАТО. Участь у багатонаціональних навчаннях, таких як Sea Breeze, показує рішучість США щодо колективної оборони Європи», — сказав віцеадмірал Джин Блек, командувач Шостого флоту США.

Це вже пʼятий американський корабель, який відвідав Чорне море з початку 2020 року.

  • Друга постійна середземноморська група НАТО (SNMG-2) під іспанським командуванням готується до військових навчань у Чорному морі з наступним заходом в Одесу. Напередодні частина групи вже зайшла в море.
  • Вона візьме участь у кількох навчаннях, зокрема в багатонаціональних Sea Breeze — 2020. Кораблі НАТО пробудуть у Чорному морі 21 день.
  • 2 червня Північноатлантичний альянс скасував низку військових навчань, а частину — модифікував. Щорічні багатонаціональні навчання Sea Breeze, які проходять в Україні, в 2020 році проведуть виключно в морській фазі із залученням авіації.