Міністр охорони здоровʼя Степанов: Девʼять країн додали до «зеленої зони». Після повернення з них можна не проходити самоізоляцію

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Міністр охорони здоровʼя Степанов: Девʼять країн додали до «зеленої зони». Після повернення з них можна не проходити самоізоляцію

Anete Lūsiņa / Unsplash

До списку країн, після повернення з яких українці не мають проходити самоізоляцію, додалися 9 нових. Це повʼязано з тим, що Міністерство охорони здоров’я нещодавно змінило критерії для країн «червоної» і «зеленої» зон.

Про це сказав на брифінгу Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

До списку додались Албанія, Болгарія, Румунія, Сербія, Чехія та Єгипет, а також Ґвінея-Бісау, Бангладеш та Сурінам.

Ознайомитися з актуальною версією переліку країн «червоної» та «зеленої» зон можна за посиланням.

«Червоні зони» — це країни, де ситуація з коронавірусом гірша, ніж в Україні, «зелені» — де ситуація з коронавірусом така ж, як в Україні, або краща. Ті, хто приїжджає з країн «червоної зони», повинні проходити двотижневу обсервацію в Україні. Щоб раніше вийти із самоізоляції, люди мають пройти ПЛР-тест за власний кошт і отримати негативний результат.

Відповідного до нового оцінювання, країною зі значним поширенням вірусу вважатимуть таку, в якій кількість активних випадків захворювання становить понад 55 осіб на 100 тисяч населення, попередній показник — 40 осіб на 100 тисяч.