Опитування: Україну вважають найбільш небезпечним місцем у Європі. Найбезпечніше — у Словенії

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Опитування: Україну вважають найбільш небезпечним місцем у Європі. Найбезпечніше — у Словенії

Гіманов Олександр / УНІАН

Україну визначили найбільш небезпечною країною Європи станом на середину 2020 року в опитуванні, проведеному Numbeo. За даними статистичного сервісу, який збирає громадські оцінки про стан справ у різних країнах, найбезпечніше у Словенії.

Про це повідомляє сайт Numbeo.

В опитуванні брали участь відвідувачі сайту, які ставили оцінку згідно зі своїми спостереженнями. Сервіс ставив запитання відповідно до наукової соціологічної методології.

Так, Україну сприймають як країну з найвищим рівнем злочинності в Європі. Далі йде Швеція, Франція, Молдова, Ірландія та Бельгія. В усіх шести країнах індекс злочинності становить 45—47.

При цьому найбільш безпечними з точки зору криміналу визначили Словенію, Острів Мен, Швейцарію, Естонію, Ісландію, Австрію, Хорватію та Білорусь. У цих країнах індекс злочинності становить 20—25.

Numbeo вважає своє опитування більш коректним, ніж порівняння офіційних статистик злочинності в різних країнах.

«У деяких країнах уряди мають детальну статистику, засновану на кількості повідомлень про злочини. Ці дослідження добрі для порівняння злочинності між двома містами в одній країні, але не дуже добрі для порівняння між країнами з наступних причин: люди в одних країнах повідомляють про злочини охочіше за людей з інших; уряди можуть викривляти дані; дані недоступні для більшості світу», — йдеться в поясненні до дослідження про рівень злочинності у Європі.

Індекс злочинності в даному опитуванні означає загальний рівень правопорушень, який відвідувачі присудили містам та країнам. За оцінкою сервісу, індекс 20 і нижче означає дуже низький рівень злочинності, 20—40 —низький, 40—60 — середній, 60—80 — високий і понад 80 — дуже високий.