У Мінську триває масовий мітинг кандидатки Тихановської. Присутні понад 7 тисяч людей

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Мінську триває масовий мітинг кандидатки Тихановської. Присутні понад 7 тисяч людей

@vsviasna / Telegram

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська зібрала багатотисячний мітинг на площі Бангалор у Мінску. Трансляція заходу, на якому зібралися представники штабів інших кандидатів, переривається з невідомих причин.

Про це повідомляє «Радыё Свабода».

За даними правозахисної організації «Вясна», наразі на мітингу кандидатки Тихановської присутні понад 7 тис. громадян. Між промовами опозиційних політиків на сцені грають музиканти.

Зазначається, що близько 17:30 до мітингу під’їхав автобус зі співробітниками силових структур у цивільному. Дехто з них попередив операторів про відповідальність, якщо вони потраплять у кадр.

Крім проблем із трансляцією «Радыё Свабода» повідомляє і про перебої з мобільним інтернетом. Як передає TUT.BY, такі проблеми спостерігаються саме в районі проведення мітингу Тихановської.

Що відбувається в Білорусі?

У Мінську та інших містах Білорусі протести спалахнули 14 липня — після відмови ЦВК реєструвати двох головних конкурентів Олександра Лукашенка на виборах президента — Віктора Бабарика і Валерія Цепкала.

За даними правозахисного центру «Вясна», за чотири дні по всій країні затримали понад 360 осіб. Зокрема, затримали блогера і одного з авторів Telegram-каналу «Білорусь головного мозку» Ігоря Лосика — його звинувачують в організації масових заворушень.

На протестах у Мінську затримали 300 людей. ОМОН бив людей ногами й кийками, подекуди активісти давали відсіч.