Через повені в Індії та Непалі перемістили близько 4 мільйонів людей. Понад 100 загинули, десятки зникли безвісти

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Внаслідок масштабних повеней у північно-східній частині Індії та в сусідньому Непалі перемістили близько 4 млн людей. Щонайменше 189 людей померли, ще кілька десятків зникли безвісти.

Про це повідомляє Reuters.

Причиною повеней стала переповненість річки Брахмапутра, що вийшла з берегів і завдала нищівної шкоди сільському господарству, а також викликала зсуви та потоки багнюки. Це вже третя хвиля повеней з травня.

Наразі Індія стикається одночасно з двома лихами — як із повенями, так і з коронавірусом. У країні внаслідок паводків перемістили близько 2,7 млн осіб у потерпілому штаті Ассам. У цей час в Індії нараховують понад мільйон випадків коронавірусу та понад 26 тис. померлих від хвороби.

У сусідньому Непалі уряд закликав людей бути на сторожі, оскільки очікуються рясні мусонні дощі. Країна переживає стихійне лихо з червня — з того часу від зсувів та паводків загинули близько 100 осіб.

Зазвичай такі природні явища характерні для регіону з червня до вересня. Від них страждає весь Непал та індійські штати Ассам і Біхар.