ОАЕ відправили на Марс першу арабську місію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
ОАЕ відправили на Марс першу арабську місію

У понеділок, 20 липня, о 00:58 за київським часом Обʼєднані Арабські Емірати запустили на Марс першу арабську міжпланетну місію. Про це повідомляє Al Arabia.

Ракету компанії Mitsubishi Heavy Industries H-IIA із зондом «Надія» запустили з японського космічного центру Танеґасіма.

Очікується, що зонд досягне Марса в першому кварталі 2021 року.

Апарат буде спостерігати за планетою протягом марсіанського року. При цьому він проведе перші за весь час вимірювання в нижніх шарах атмосфери, де формується марсіанська погода, зокрема пилові бурі.

Місія The Emіrаtes Mars обійшлась країні у $200 мільйонів. Представники уряду зазначали, що у порівнянні з аналогічними програмами ця вважається однією з найдешевших у світі.

  • Обʼєднані Арабські Емірати готувалися до запуску своєї першої місії на Марс. Корабль Amal мав полетіти сьогодні з японського острова Танеґасіма.
  • Корабель, який створили фахівці Космічного центру імені Мохаммеда бін Рашида, вивчатиме геологію Марсу і його клімат. Очікується, що Amal дасть більш повну і цілісну картину про Червону планету, зокрема про склад атмосфери.
  • Політ корабля до Марсу триватиме 7 місяців. Йому треба подолати 493 млн км. Amal збиратиме дані упродовж усього марсіанського року — 687 днів. Увесь цей час корабель буде обертатися навколо Марсу (один оберт — 55 годин).