У Польщі за підозрою в корупції затримали колишнього голову Укравтодору. НАБУ проводить обшуки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Польщі працівники Центрального антикорупційного бюро затримали колишнього міністра транспорту Польщі, ексголову Держслужби автодоріг України (Укравтодор) Славоміра Новака.

Про це повідомив прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін.

Крім Новака, затримали підприємця з Гданська і колишнього командира військової частини Сил спеціального призначення Польщі GROM Даріуша Завадку.

Як повідомляє видання PAP, Новака затримали за підозрою в корупції, управлінні організованою злочинною групою і відмиванні грошей.

Прокуратура Варшави вже висунула звинувачення затриманим. За даними видання, Новаку висунули шість звинувачень. Злочини нібито повʼязані з періодом, коли він керував Укравтодором.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) пізніше повідомило, що проводить спільне розслідування з польськими колегами, у якому також бере участь Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Зараз правоохоронці проводять обшуки в Києві та Львові в офісах Укравтодору, у компаніях-учасницях тендерів держагентства, а також за місцями проживання колишніх посадових осіб і громадян Польщі — ймовірних учасників злочинної організації.