У Росії зник літак із шістьма пасажирами на борту

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Росії зник літак із шістьма пасажирами на борту

Sergey Ryabtsev / Wikipedia

Уночі проти 20 липня легкомоторний літак АН-2 зник з радарів на кордоні Бурятії та Іркутської області в Росії. На борту перебували шестеро людей.

Про це пише «Новая Газета».

За попередніми даними, літак вилетів, щоб визначити області хімічної обробки лісів від тутового шовкопряда в деяких районах Бурятії. Пілоти перестали виходити на зʼязок через шість годин після вильоту з села Кирен. На борту були два пілоти та чотири пасажири — командири інших повітряних екіпажів.

Як розповів ТАСС начальник Сибірського координаційного центру пошуку і рятування Віктор Дрегер, політ був санкціонований керівництвом авіакомпанії, тому рятувальникам приблизно відомий район пошуку.

Зазначають, що на кордон Бурятії та Іркутської області вилетіли три повітряні судна: вертоліт Мі-8 авіакомпанії «Ангара», літак Ан-26 авіакомпанії «Іраеро» і Ан-24 авіакомпанії «Фенікс». Один з них вже повернувся після безрезультатних пошуків.

  • В Одесі впав легкомоторний літак. На момент аварії в літаку перебували двоє чоловіків. Командир літака Олег Синиця загинув на місці. Другого пілота, льотчика-випробувача Юрія Жуковського госпіталізували з важкими травмами. Пізніше стало відомо, що він помер в лікарні.
  • У Київській області розбився легкомоторний літак навчальної школи Aviation Group. Обидві людини, які були на борту, вижили. Їхньому життю нічого не загрожує.