Зеленський на роковини вбивства журналіста Шеремета: Цей злочин — ганьба для України

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський на роковини вбивства журналіста Шеремета: Цей злочин — ганьба для України

Президент України Володимир Зеленський назвав убивство журналіста Павла Шеремета втратою для всіх незалежних медіа та журналістів. Про це він написав у Facebook.

«У нього ніколи не змогли б відібрати свободу, тому замовники вирішили відібрати життя. Його зухвале вбивство — втрата для всіх незалежних медіа та журналістів. А ще цей злочин — ганьба для України», — заявив Зеленський.

За його словами, ця справа перебуває під пильною увагою і контролем всього українського суспільства, «якому потрібні чіткі відповіді та переконливі, беззаперечні докази».

Президент наголосив, що обов’язок держави та правоохоронців — зробити все, щоб українці побачили справжніх убивць Павла Шеремета, а згодом — справжніх організаторів і замовників цього злочину.

Також посольство США в Україні заявило, що вимагає ретельного, неупередженого та достовірного розслідування, яке забезпечить правосуддя для тих, хто замовив і здійснив вбивство.

  • Журналіста Павла Шеремета вбили 20 липня 2016 року. О 07:43 ранку, коли він виїжджав на ефір на радіо, в його автомобілі спрацював вибуховий пристрій. Згодом правоохоронці показали відео, на якому видно, що вночі вибухівку під авто закладали жінка і чоловік.
  • 12 грудня 2019 року поліція провела обшуки й затримала трьох осіб, яких підозрює в тому, що саме вони підкладали вибухівку і готували цей злочин. Це музикант і військовослужбовець Андрій Антоненко, медик 25-ї бригади Яна Дугарь і дитячий хірург Юлія Кузьменко.
  • 22 травня 2020 року слідчі повідомили, що розслідування завершили й адвокати можуть знайомитися зі справою.